Spot

Zoals Jacob ook schreef, dit weekend vind in ?rhus het belangrijkste muziekfestival van Denemarken plaats : Spot 11. Spot is de etalage voor deense muzikanten, en krijgt veel bezoek van buitenlandse platenbazen en muziekjournalisten. Bands als Junior Senior, Under Byen en the Raveonettes zijn op voorgaande uitgaves van dit festival doorgebroken in het buitenland.

En ik had er eigenlijk wel willen zijn, al was het alleen maar voor het koncert van Tina Dickow. Ik was wel bij de voor opening aanwezig, donderdag avond, dat was een van de koncert hoogtepunten van dit jaar. Hier waren Under Byen, Lars HUG, Dicte en Steffen Brandt en Eiv?r Palsdottir (F?r?er eilanden) verenigd met een klassiek ensemble MidtVest. Gooi dat allemaal in een pan en er komt me toch een partij mooie muziek uit.

Aangezien dit hele ensemble vrijdag naar Herning vertrok voor een tweede koncert, en wij ons een Groenland reunie niet in betere omgeving konden voorstellen, waren wij gisteren in Herning. En dat was erg gezellig.


Eiv?r Palsdottir samen met Ensemble Midtvest


Steffen B. samen met Ensemble Midtvest