Brandman

Terug van 2 dagen gapen, geklets, gezwam en absolute verveling (het meeste van de tijd). De man met de banaan was wel mee, en dat gaf gelukkig wel wat entertainment. Maar het was bewolkt en grijzig weer, en ik besloot om maar niet te gaan zwemmen deze keer. Gelukkig maar, want een paar personen die wel gingen bananen kwamen uit het water met grote rode plekken van de brandman-kwallen. Dat zijn van die roze kwallen die in Denemarken wel regelmatig voorkomen. Hier in Svendborg, zag ik ze al zwemmen toen we langs het strand liepen, en er waren er erg veel. Ze hebben vrij lange tentakels en als je die aanraakt, laat de kwal een soort stekels achter op je huid, met een soort gif vloeistof erin. Dit gaat dan opzwellen, jeuken en geeft een branderig gevoel. Niet aan te bevelen. Een remedie ertegen is het afschrapen van de cellen met een zakmes (mocht het je een keer overkomen).


Verder kan ik melden dat ook Idols inmiddels naar Denemarken is gekomen. Nu zou dat best leuk kunnen zijn, hadden we niet al 2 andere programma?s ( Popstars en Ster voor een avond  ) die precies hetzelfde doen. 3 verschillende deense tv-stations beginnen begin september allemaal met hetzelfde soort programma. Is het woord originaliteit onopgemerkt uit het deense woordenboek verdwenen ?


Soms zijn er van die avonden waar zelfs het geluid van de ventilator van je pc je irriteert, zo?n avond is het vanavond. Ik ga hem nu dan ook uitzetten.

4 thoughts to “Brandman”

Comments are closed.