Bibliotheek

Ik moest even wat dingen afleveren in de bibliotheek, en ook wat dingen ophalen die ik had gereserveerd. Een paar maanden geleden hebben ze hier in de hoofdbibliotheek een nieuw afleversysteem geinstalleerd. Dat betekent dat je niet meer in de rij hoeft te staan om je boeken af te leveren, maar je levert ze af bij de inlevermachine, die dan automatisch checkt of ze op tijd zijn, eventuele boetes op je rekening zet en de boeken, cd?s en eventuele video?s sorteert. Een grote verbetering voor het personeel, want die slepen een stuk minder met alle zware boeken.


Maar alle automatische systemen hebben hun problemen, en het komt dan ook regelmatig voor dat de streepjeskode op de boeken niet wordt geaccepteerd of niet kan worden gelezen. Ik heb ook al eens meegemaakt dat het boek dat ik geleend had niet in de machine paste ! Nou dan baal je mooi, want als je dan uiteindelijk toch in de rij moet gaan staan, dan is de rij lang, want het personeel is weggespaard na die nieuwe handige machine. Ben je dan eindelijk aan de beurt, wordt je af en toe wat moe van de vraag of je al geprobeerd hebt om de boeken in het nieuwe afleversysteem af te leveren ? Nee, ik kick erop om een half uur in de rij te staan om mijn boeken af te leveren …