Uhum

Na het verwijderen van 125 mailtjes met virus vanmorgen (en ze zeggen dat het op z?n retour is !), begon de dag ook nog eens met server problemen bij mijn webhotel provider. Al mijn sites zijn uit de lucht geweest een paar uur vanmorgen. Nou is dat niet zo heel erg voor deze nederlandse versie (met 2 bezoekers per dag) maar het was minder leuk voor de rest. Nu werkt alles weer gelukkig, maar ik heb ze wel even een vermanend mailtje gestuurd, want als ze serieus genomen willen worden als professionele provider, dan is 4 uur storing natuurlijk onacceptabel. Natuurlijk zijn mijn sites niet zo heel belangrijk, maar ze hosten ook sites van bedrijven en dan zou ik dus heel erg boos worden als ik als bedrijf mijn site niet zou kunnen bereiken in 4 uur. Maar goed, ze hebben zich verontschuldigd en vooruit dan maar weer. Ik geef ze nog een kans (zei zij mild).


Nu werk ik zelf bij een klein bedrijfje dat ook als webhotel fungeert, en wat denk je dat er een half uur geleden gebeurt ? Onze database server is ingestort, en dat betekent dat ook al onze websites (45 stuks) op dit moment niet te bereiken zijn. OOPS ! Ik heb inmiddels al met verschillende boze klanten aan de telefoon gezeten, en ik hoop dat het snel opgelost wordt. Nu weet ik ook hoe het is om aan de kant te zitten waar de klappen vallen.

2 thoughts to “Uhum”

  1. Irritant inderdaad, die spam en virussen. Maar het wordt weer heerlijk rustig als je spam- en virus-filters installeert. Benodigd: een mailserver die procmail ondersteunt of andere manieren van filtering, maar ik neem aan dat waar je nu werkt, ze ook een mailserver hebben. Tip: systeembeheerders zijn omkoopbaar met appeltaart (of in Denemarken misschien met een andere lekkernij). De afgelopen twee maanden hebben welgeteld 8 spam-mailtjes mijn inbox kunnen bereiken, en 1482 werden er voortijdig verwijderd en vervolgens milieuvriendelijk gerecycled. Een bekende grote Nederlandse provider verwerkte vorige week per dag 1 miljoen gewone mails, 1 miljoen spammails, en 1 miljoen SobigF-virussen…

  2. Nic, helaas werk ik in een non-profit firma. En non-profit betekent in dit geval geen geld. Dus we hebben geen spamfilter op mijn werk.
    Maar wat kun je doen als gewoon privegebruiker ? (als je geen eigen mailserver hebt)

Comments are closed.