Lekke band

Wel leuk hoor zo?n feestweek in ?rhus, maar met veel te veel dronken mensen op straat, liggen er echt overal kapot gevallen bierflessen. En da?s minder als je fietst. En dus reed mijn moeder in een stuk glas, net toen we naar huis wilden gaan, moe van een hele dag struinen door de drukte.  En de hemel was zwart, er was regen onderweg en het was best ver.  Thuis gekomen (lichtelijk natgeregend) meteen die band maar gaan plakken, want in de stad heb je de fiets gewoon nodig. Het gat was vrij snel gevonden, simsom lijm (niet teveel snuiven!) en een plakkertje erop, en toch maar even checken of er nog een gat was. En dat was er ! Meer simsom en meer plakkertjes, band erin proppen, oppompen, handen wassen en een half uur later klaar om uit eten te gaan.  En wat denk je, band weer leeg ! Gloeiende, gloeiende …


Moeder dus in zijzit achterop mijn andere fiets, en naar het restaurant gefietst op 1 fiets. En erg lekker gegeten trouwens.


Gisterochtend dus weer die fiets op zijn kop, band er uit, in de emmer om bubbeltjes te zoeken, maar niks kunnen vinden. De slang echt drie keer helemaal door de emmer gehaald maar geen gat. Ventiel gekontroleerd, geen bubbels. Opgepompt, en hij is nooit meer leeggelopen. Het is mij een raadsel.

2 thoughts to “Lekke band”

Comments are closed.