In de ban van de enge man

Het is toch wel stukken minder relaxed nu, als je ?s avonds alleen naar huis moet fietsen, en je woont naast het park waar de 2 verkrachtingen afgelopen weekend hebben plaatsgevonden. Het is eigenlijk gewoon eng nu, want ze hebben hem nog niet gevangen, de enge man. De politie heeft ook gewaarschuwd dat we (de vrouwelijke helft van de ?rhus bewoners) eigenlijk niet alleen mogen over straat mogen laat. Maar gisteren werd het ineens toch laat na het voetballen en een theater stuk erachteraan en het was ineens 00.15 uur toen het tijd was om naar huis te gaan. Ik heb dus als een gek gefietst en goed om me heen gekeken toen ik mijn fiets in de schuur zette. Het is gewoon knap balen dat het veilig geachtte (of was ik gewoon naief) ?rhus ineens in omgetoverd in een enge stad.

2 thoughts to “In de ban van de enge man”

  1. Toevallig, nou ja toevallig, we komen al zo?n twintig jaar in Denemarken, waren we er ook in de week dat er extreem veel aandacht op de deense tv was voor de verkrachter. Ik vind al jaren dat Denemarken in veel opzichten jaren achterloopt op Nederland (er is constant een gevoel van een aha-Erlebnis en dat bedoel ik niet negatief!)Dus ook in dit geval deed mij de reactie van de bevolking sterk denken aan de reactie in ons land op dit soort dergelijke gebeurtenissen.

Comments are closed.