Rembrandt

Deze keer lukte het om de deense film Rembrandt te zien. En hij was erg goed, ik heb geen idee of ie naar Nederland komt, maar als ?e komt is het een aanrader. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal (Rovers stelen per ongeluk een Rembrandt schilderij, ja bijna niet te geloven). En bij de premiere van de film in Copenhagen was een van de rovers aanwezig. Hij vond het trouwens een goede verfilming. Ze moeten nog wel een paar jaar zitten die rovers.


De ?rhus feestweek is gelukkig bijna voorbij. De meeste ?rhus bewoners zijn volgens mij blij als het voorbij is. E?n arrangement had ik toch graag gezien. De bedoeling was om honderden lampionnen op te laten stijgen in de haven. Dat was eigenlijk gepland afgelopen vrijdag, maar toen was het regenweer. Dus nu zou het vandaag zijn, en de hele dag heeft de zon geschenen dus het zag er goed uit. Nu is het alsnog afgelast door de brandweer, omdat het nu weer verkeerd waait (er is bijna geen wind te voelen buiten, maar de windrichting schijnt verkeerd te zijn). Dus het gaat niet door. En ik begrijp ook niet waarom ze dit soort zeer weer en windgevoelige dingen op het programma zetten, da?s gedoemd te mislukken met een klimaat als dat in Denemarken.