(Lekke) Band info

Joachim was zo vriendelijk mij deze fantastische link te sturen:
Alles over lekke banden van de fietsersbond. Daar kun je je even helemaal uitleven wat betreft weetjes over (lekke) banden.


Je vindt daar dingen als Hoe hard moet ik mijn banden oppompen (hoe harder opgepompt hoe minder de kans op lekrijden en hoe langer de band meegaat !), Wondermiddel om banden te plakken (Zijn er niet !),  Verschillende soorten lekke banden (Stootlek, gescheurde wangen (huh?), scherp voorwerp (die kennen we), verkeerd velglint, en : Ligfietsers, Tandems en zwaar bepakte fietsers lopen extra risico.)


En natuurlijk uit Hoe plak je een band (ik ken mensen die dat eens door zouden moeten lezen):
Begin de buitenband weer in de velg te leggen. Dit doe je altijd met de blote hand en n??it met de bandenlichters want dan maak je de fout die blijkbaar iedereen een keer in zijn leven moet maken: met de bandenlichter de binnenband lek steken.

Echt niet doen dus h?!

3 thoughts to “(Lekke) Band info”

  1. Doet me denken aan het bandenplek feest van ??n van mijn medelogsters Liesette, het postje eens zoeken. Kort smanegevat. Jongeman die al vanaf zijn 6de banden plakt, kijkt vanuit de bank toe, hoe goede vriendin in de woonkamer poogt haar band te plakken. Best humor :D

Comments are closed.