De kleine zeemeermin in het water geduwd

De kleine zeemeermin, het overbekende koperen standbeeld in de haven van Kopenhagen is van haar steen gestoten. De havenpatrouille ontdekte vannacht dat ze niet meer op haar steen zat, en vond haar even later in het water naast de steen. Volgens de politie zijn er een stel vandalen aan de gang geweest.


Nu heeft de kleine zeemeermin zowieso een hard leven, want haar hoofd is er ook al 2 keer afgezaagd (ook door vandalen). Het laatst gebeurde dit in 1988, waarna haar hoofd op een toilet in Illum (een groot warenhuis in het centrum van Kopenhagen) werd teruggevonden, en er weer op werd gezet.


Persoonlijk denk ik toch dat er deze keer geen vandalen in het spel zijn. Volgens mij had ze gewoon zin om een stukje te gaan zwemmen na zo?n dag met haar billen op zo?n harde steen.


Zie een Filmpje met de net uit het water geviste kleine zeemeermin.

8 thoughts to “De kleine zeemeermin in het water geduwd”

  1. Volgens mij is iedereen teleurgesteld als ze de Kleine (met de nadruk op kleine) Zeemeermin zien. Ze is namelijk echt heel klein ! Maar toch wel mooi vond ik, alleen staat ze een beetje ver van het centrum (van Copenhagen) vandaan.

  2. Lijkt me niet leuk om (zoals in het filmpje te zien is) in allerlei minder complimenteuze poses gefotografeerd te worden, zelfs niet als je een roodkoperen zeemeermin bent !
    Wat is trouwens dat verhaal met de zeemeermin waar Dimitri het over heeft ??

Comments are closed.