Shock


Zweden is in shock, Denemarken ook en dat ben ik eigenlijk ook. De Zweedse minister van buitenlandse zaken is gisteren neergestoken in een warenhuis in Stockholm. Het zag er naar uit dat ze het wel zou overleven, maar ze is vanochtend aan haar verwondingen overleden heb ik net gehoord. Na de (nooit opgeloste) moord op minister Olof Palme in 1986, is dit de 2e moord op een Zweedse minister. Het motief is onbekend, maar aangezien de steekpartij in een drukbezocht warenhuis heeft plaatsgevonden, moeten ze de dader snel kunnen pakken. Niet dat dat het ook maar iets beter maakt trouwens.

Het was een sympathieke vrouw, en ze was waarschijnlijk ook op weg om de nieuwe premier minister van Zweden te worden. Ze laat 2 jonge kinderen en haar man achter. Maar eigenlijk maakt het niet uit wie ze was, dit soort dingen horen gewoon niet te gebeuren.

4 thoughts to “Shock”

  1. Ben ooit zelf in Denemarken en Zweden geweest met een studiereis. We hebben toen een gastcollege gehad ergens bij een politiek instituut in Stockholm. Er onstond toen een discussie over wat iemand vond het isolationisme van Zweden. Is het niet zo dat het motief iets daarmee te maken heeft?

  2. Pff, dat is slecht nieuws zeg, ik had nog niet gehoord dat ze was overleden :-( Blijkbaar is nu de Scandinavische politiek ook begonnen zich verder te verharden. Ze vertelden op het nieuws in Nederland dat er waarschijnlijk geen politiek motief was.

  3. Nee ze denken inderdaad niet dat er een politiek motief achter zit. Als is er dit weekend wel een hele belangrijke Euro stemming in Zweden, en daar was deze minister een groot voorstander van.

Comments are closed.