Fakkeltocht tegen enge mannen

Het is nog steeds niet uit het nieuws, en de politie heeft nog steeds geen aanhoudingen gedaan. De enge man loopt nog los rond, ergens. Vanavond stond er alweer een cameraploeg  hier op de hoek, vanavond werd er namelijk een fakkeloptocht georganiseerd tegen geweld. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat er veel mensen zouden opduiken, maar toen ik op tv zag hoeveel mensen (met fakkels) er stonden, ben ik toch maar even gaan kijken. Ik geloof eerlijk gezegd niet echt in het nut van deze tocht.

3 thoughts to “Fakkeltocht tegen enge mannen”

  1. Dergelijke stille tochten zullen potentiele daders niet weerhouden. Maar ze zijn wel een helder signaal aan de bestuurders, de mensen die er iets aan kunnen doen, dat de overgrote meerderheid van de bevolking het zat is. Dat men wil dat er iets gedaan wordt aan de veiligheid op straat. Dergelijke tochten doen er echt toe. Het is bovendien een signaal naar de slachtoffers.

  2. Vind ik ook. Wat mij vaak stoort is de onverschilligheid die we met z?n allen hebben als het op geweld aankomt. Zo?n tocht is een teken dat mensen misschien toch niet zo gelaten zijn als het soms lijkt. Wat me wel weer tegenstaat is dat dit soort tochten door de media-hype worden aangewakkerd; het is ook een soort modegril. Lastig onderwerp hoor.

Comments are closed.