Deja vu

Afgelopen vrijdag was ik toevallig (nou ja toevallig) op bezoek bij een deens gymnasium even buiten ?rhus. Of eigenlijk op een schoolfeest op dit gymnasium. Geinig om te zien hoeveel dit gymnasium leek op het Cals College, mijn oude school in Nieuwegein. Er was een zitkuil, een aula, een kantine en natuurlijk heel veel leerlingen. Het voelde alsof ik 20 jaar terug in de tijd was gevlogen, het enige voorschil was dat de leerlingen van deze tijd alleen nog leken te kommunikeren via hun mobieltelefoon. Dat een sms-duim nog geen bevolkingsepidemie is begrijp ik niet, de muis-arm is hier niets bij.


De leraren draaide de platen (bij ons was dat altijd een discotheek) en de schoolband speelde later op de avond een paar nummers.

Maar eerste speelde de hoofdact een concert voor een volgepakte zaal met uitbundige gymnasiumleerlingen. Ergens daar tussen in stond ik, met mijn kamera, en ik probeerde foto?s te nemen. Ondanks de drukte, het gedans en geduw zijn die niet eens zo heel slecht geworden.