Ben nog steeds weg

En het ging zo goed. Het is prachtig weer hier op Bornholm, het lijkt bijna wel of het eiland probeert het goed te maken na de regen van de vorige keer (juli). Dat was niet echt nodig, maar het is wel erg aangenaam met zon en warmte. Op donderdag ben ik eindelijk de wandeltrip op Hammeren (het noordelijkste puntje van Bornholm) gaan maken (vorige keer was het te mistig). Dit was een trip met een fantastisch enthousiaste natuur gids (een man) en van harte aan te bevelen, mocht je ooit op Bornholm komen. Daarna uit eten in een gezellig restaurant in Svaneke waar we zelfs een handgetekende rekening kregen, en daarna koncert nummer 1 donderdag avond en dat was meer dan perfect. Ik had inmiddels wel al gezien dat mijn werk me had proberen te bellen, maar ik had niet echt veel zin om terug te bellen, ik heb tenslotte vakantie! Vrijdagochtend belden ze me wakker met de volgende gezellige boodschap : samen met mijn 12 kollega?s ben ik ontslagen. 

Ik heb 4 maanden om een andere baan te vinden, anders kom ik erg in de problemen. Nu is de IT markt in Denemarken net zo slecht als die in Nederland, dus dat gaat erg spannend worden, een beetje te spannend naar mijn smaak. Ik ga eens even grondig overwegen of ik in die periode een weblog bij ga houden, want de motivatie is ver beneden nul op dit moment. Ook mijn aankomende 3-weekse reis naar Mexico is door dit hele gedoe afgelast. Dus het ziet er wel een beetje zwart uit op dit moment. Maar goed als je volgens het principe leeft, dat alles een reden heeft, dan zal het vast wel allemaal goedkomen toch ?


En eigenlijk wilde ik dit allemaal op mijn engelse blog schrijven, maar daar kan ik om de een of andere duistere reden niet inloggen ! Kan er nog meer mis gaan ?

7 thoughts to “Ben nog steeds weg”

 1. Ik weet dat je een slim iemand bent en dat je zowel doorzettingsvermogen als improvisatietalent hebt, en daarom weet ik gewoon dat het je gaat lukken. Maar het zal niet makkelijk worden, ik begrijp dat je de komende tijd niet over leuke en grappige gebeurtenissen gaat loggen. Heel veel sterkte.

 2. Misschien helpt dit om een hart onder je riem te steken: Ik werk zelf ook in de IT sector en verloor ook mijn baan net zoals een vriend van mij. We hebben gelukkig allebei een nieuwe baan kunnen vinden hoewel het in ?onze? sector er echt niet zo rooskleurig uit zou zien. Kop op. Wij (Marlou dus ook)duimen mee !!!

 3. Kop op Ingrid, het gaat je vast wel op tijd lukken, ik vind het zo jammer voor je dat je de vakantie, waar je je zo op verheugde moest annuleren, echt shit!!! Ik duim voor je.:?-(

 4. Ingrid,
  Ik ken je wel niet persoonlijk, maar door je fantastische blog in combinatie met onze liefde voor Denemarken is er toch zoiets als een virtuele band ontstaan. Dat maakt dat, als je deze slechte berichten leest, er toch bepaalde gevoelens los komen. En dat waren gevoelens van woede omdat ik het wel erg lullig vindt dat ze zoiets vertellen op het moment dat je op vakantie bent. En nog wel telefonisch niet eens face to face. De beslissing moet al genomen zijn voordat jij naar Bornholm vertrok dus ze hadden het wel anders aan kunnen pakken.
  Niettemin ik ben ervan overtuigd dat jij weer aan de bak zult komen waar ook ter wereld, omdat mensen met zo?n levensinstelling als jij dun gezaaid zijn…. STERKTE ! en denk eraan in moeilijke tijden kan bloggen voor een stuk ontspanning zorgen en als het kan in het Nederlands

 5. Ingrid, ik wens je heel veel succes bij het vinden van een nieuwe baan. En je nieuwe baan zal vast weer leuker zijn dan deze, maar ik begrijp hoezeer je baalt van deze situatie. Baan weg, vakantie weg.

  Nogmaals veel succes, en ik hoop snel weer van je te lezen met positief nieuws en/of mooie foto?s!

 6. Da?s mooi kl?te, zo vlak voor je vakantie. Wel raar dat het bedrijf zo plotseling failliet gaat. Ik had het vermoeden dat alles toch redelijk soepel verliep. Meestal voel je zulke dingen wel aankomen, maar wat er bij jou (jullie) gebeurd is, heeft vriend en vijand verrast.
  Ik wens je heel veel sterkte toe met het verwerken van dit slechte bericht en heel veel succes met het vinden van een nieuwe baan (of misschien voor jezelf beginnen ??). Dit laatste heb ik ook gedaan en het bevalt me best goed. ?t Is hard werken, maar na bijna een jaar voor mezelf kan ik zeggen dat ik denk ik niet (of moeilijk) terug zou kunnen naar een baas.
  Nogmaals veel sterkte.

 7. Hoi Ingrid, Ik wens je heel veel sterkte bij het zoeken naar een nieuwe baan. Het zal wellicht niet zo eenvoudig zijn, maar jij lijkt me een echte surviver.

Comments are closed.