Thuis

Ben er weer. Gek idee, 10 uur geleden zat ik nog in de zon in Gudhjem, God?s huis, en inderdaad ook een goddelijk plaatsje.


Oh, en bedankt iedereen voor de hartverwarmende reakties, dat helpt echt ! Inmiddels heb ik er ook wel weer wat meer vertrouwen in, dat het allemaal wel goed komt.


Natuurlijk was ik wel even lichtelijk uit het veld geslagen na het fijne nieuws van vrijdagmorgen. Ik had nergens zin meer in, en bedacht toen maar om naar het strand te rijden, een uitzicht over zee (havudsigt, goed deens woord) doet altijd goed. Dus in Dueodde, een van de mooiste stranden van Europa, heb ik een paar uur naar de blauwe lucht en de zee liggen staren. En nu is Dueodde niet de slechtste plek op aarde om dat te doen. Zoals gezegd een prachtig strand, 23 graden zon, en echt geen kip op het strand. ?s Avonds koncert nummer 2, weer erg goed, en goed voor het humeur ook.

Zaterdag in de voormiddag langs het Bornholm Kunstmuseum. Kunstmuseums zien er aan de buitenkant vaak lelijk uit, ook hier dus, maar dit relatief nieuwe gebouw was van binnen echt prachtig. Erg licht met veel glas, en door het hele gebouw liep een sleuf (5 cm breed) met stromend water, wat een erg mooi (visueel en geluid!) effekt gaf. Foto?s zijn onderweg. Het was helaas tijd om Gudhjem (oost)  te verlaten, aangezien het laatste koncert in R?nne (hoofdstad van Bornholm, en aan de westkant van het eiland) werd gegeven. Dus met de BAT bus naar R?nne. Ja BAT bus, hij was alleen rood, en Batman had een Bornholmse buschauffeur de sleutels gegeven. (BAT – Bornholm Amt Trafikselskab)


R?nne is eigenlijk een beetje saaie stadje. Al vergeet ik soms dat ermaar 45.000 mensen op heel Bornholm wonen, dus je moet niet al te veel citylife a la ?rhus verwachten op Bornholm. En nu helemaal, het toeristen seizoen is voorbij, de museums zijn dicht op zondag. In het low-budget hotel was er ontbijt tussen 7-9 dus om 9 uur was ik klaar de laatste uren (tot 15.00 – ferry) door te brengen. Maar met wat ? Nadere inspektie van R?nne gaf weinig mogelijkheden, dus – terug naar Gudhjem met de bus (30 minuten). Zelfs al zou er in Gudhjem ook niets te doen zijn, dan kon je hier in ieder geval gewoon op een rots zittend over de zee staren. R?nne heeft geen rotsen.  Maar het was beter in Gudhjem, want ik kwam precies op tijd om nog even een rondvaart langs de Heilige rotsen te maken. Klinkt als heel wat, maar het zijn een aantal grote rotsen die loodrecht uit het water komen, en om die vanaf de zeekant te zien was interessant en mooi. En nog steeds zon en 23 graden, niet te geloven. Aan Bornholm heeft het in ieder geval niet gelegen. En het moet wel heel raar lopen wil ik hier volgende zomer niet weer een bezoek aan brengen.

Ben benieuwd in wat voor gezellige atmosfeer ik morgen terecht kom, op het werk. En dan ga ik eerst mijn cv maar eens bijwerken en de eerste brief schrijven, ik zag nl. net een interessante vacature.

One thought to “Thuis”

  1. That?s the spirit…niet bij de pakken neerzitten. Je moet nu je energie zoveel mogelijk gebruiken voor het zoeken naar een nieuwe baan. Hou ons op de hoogte van je solicitaties, want -en ik denk dat ik namens iedereen kan spreken die deze weblog leest- we hopen dat je heel snel bij een andere werkgever aan de slag kunt.
    Tot dat moment : Carpe Diem !

Comments are closed.