Power down

Zo dat was weer eens wat anders, heel Sj?lland (het eiland waar Kopenhagen op ligt), Bornholm en een groot deel van Zuid Zweden zonder stroom. Ik dacht eerst dat het weer een storing bij mijn webprovider was, maar toen zag ik dat er meerdere grote deense websites ineens niet meer reageerden (o.a. DR (deens tv) en Politiken (grote deense krant)) en dacht dat er iets mis was met onze internet verbinding. Gek, want andere sites deden het weer wel. Het duurde even, maar toen begonnen de eerste berichten op te duiken, er was geen stroom in Kopenhagen en de andere genoemde delen. Treinen stopten onderweg en alle metro verkeer viel stil. In de Storebelt tunnel zaten 2 treinen vast, die zijn iets later naar het vasteland gesleept. Ook grote warenhuizen a la Bijenkorf kwamen in het donker te zitten, en vele banken sloten hun kantoren. Er kwamen ook veel mensen vast in de lift te zitten.


Dit alles waarschijnlijk veroorzaakt door een kabelbreuk in Zweden (vanwege een zware storm). Bornholm krijgt het grootste deel van de stroom van Zweden, en lag daarom ook plat. Ook ?BC en deze site waren down, de webserver staat in Copenhagen. Inmiddels is alles weer zoals het moet zijn, maar het was wel een aparte belevenis.


Inmiddels is mijn eerste sollicitatie brief ook de deur uit.