Fotosorteren


TV-2 Ik ben erg in mijn sas met mijn digitale kamera (wat een rare uitdrukking is dat eigenlijk : “Ik ben erg in mijn sas …” – wat is een sas in godsnaam ?) en neem tegenwoordig 100 x zoveel foto?s als ik vroeger deed met mijn niet digitale kamera. Bij mijn laatste kamera kocht ik een CF II card van 1 GB, wat betekent dat daar zo?n 1000 foto?s opkunnen voor die vol is. En dat is het probleem. Iedere keer als ik op vakantie ben geweest og of naar een koncert, begint het fotosorteren. Gisteren kwam ik thuis met 240 goed geslaagde koncertfoto?s die nu teruggebracht moeten worden tot een 40-50 stuks, voor een gallerie op mijn website. Maar hoe doe je dat ?
Ik vind fotosorteren een van de moeilijkste aktiviteiten, het duurt altijd een eeuwigheid voordat ik heb besloten welke foto?s er niet door mogen naar de volgende ronde. En dan vind ik het nog zielig voor die foto?s ook …

3 thoughts to “Fotosorteren”

  1. Hahaha, ja dat ken ik, zielig voor de foto`s ;-)maar ze zullen inderdaad allemaal wel weer erg mooi zijn :-)

  2. Het lukte me niet om binnen vijf minuten de betekenis van ?sas? op te zoeken. http://www.vandale.nl kent ?sas? niet in die betekenis, en de rest van internet ook niet (al ben ik veel mensen tegengekomen op google die in hun sas waren…

    En tsja, ?kill your darlings? heet dat in de filmwereld. Maar hetzelfde probleem heb ik ook op mijn fotoboek. http://fotos.by.NL is oorspronkelijk ontstaan als backup van m?n fotobestanden thuis (ik heb een server ergens hangen, dus daar moest dus een kopie heen) en als ze dan toch op die server staan, dan moeten ze ook maar online, vond ik. Maar intussen staan er 9749 foto?s online (ongeveer 10GB), wordt m?n site steeds drukker bezocht, en wordt ?t tijd dat de scripts worden aangepast zodat je standaard alleen een selectie ziet. De scripts maken is niet moeilijk. De selectie wel. Ik heb bedacht dat ik dat niet zelf kan. Je kunt, denk ik, niet altijd objectief naar je eigen foto?s kijken. Kortom: plaats ze allemaal, en dan roepen wij wel welke er weg kunnen. :-)

  3. Hmmm, ik ken iemand die uit Sas van Gent komt, in Zeeuws Vlaanderen. Ik ben in mijn Sas, zegt ze soms, als ze bij haar ouders op bezoek is.

Comments are closed.