Denen zijn gewoon erg aardige mensen

Stel je bent Fan (met hoofdletter F) van een willekeurige popband, en deze willekeurige popband heeft zojuist het koncert van het jaar gespeeld in een plaats een beetje aan de west kant van Denemarken. De deense lokaalradio Mid/West besluit dit koncert op de radio uit te zenden, maar je woont zelf in het gebied van lokaalradio Oost, en kan Mid/West dus niet ontvangen op je radio apparaat. Wat doe je dan ?

Je schrijft heel zelfverzekerd een bescheiden mailtje naar een deense weblogger die wel in het Mid/Westen woont, en vraagt of hij/zij toevallig deze uitzending kan opnemen. En bent ook nog brutaal genoeg om te vragen of, mocht er een artikel in de Mid/West lokale krant komen, of hij/zij die dan ook even kan kopieren en opsturen. Ik wist dat dit een “longshot” was en rekende op niets, noppes, ingenting (wat niets betekent in het deens …). Ik rekende niet eens op een antwoord.

Maar zie, Denen zijn gewoon erg aardige mensen. Vandaag viel er een envelop in mijn postbus, met een casetteband met de concertopname, en kopieen van het krantenartikel van de Mid/West krant, die wij in Oost ook niet kunnen krijgen. Er gaat nu een doos chokolade met de post terug, want ik ben nog steeds ondersteboven van de aardigheid van deze mensen. Ik ken ze niet, en zij kennen mij niet, en toch waren ze bereid mijn week te redden. En da?s helemaal gelukt !

One thought to “Denen zijn gewoon erg aardige mensen”

  1. Nou, dat is echt hartstikke aardig van die mensen zeg!!Ik weet niet of ze dat hier ook zouden doen……ben bang van niet :-.

Comments are closed.