De 5 antwoorden

1. Noemen Denen je snel een vriend(in)? Oftewel: wat moet je daarvoor doen?

Ik denk dat het erg vergelijkbaar is met de mensen in de Nederland. Het kan zijn dat de mensen “op het platteland” wat minder snel contact maken, maar hier in de stad vind ik niet dat er verschil is. Met sommige mensen klikt het, en met andere niet. Dat is volgens mij redelijk internationaal. En daarbij komt ook nog dat de kultuur in Denemarken vergelijkbaar is met die in Nederland, dat maakt het wel iets makkelijker. Dus ja, hoe snel noemt iemand in Nederland je een vriend(in).

2. Wat aan/in Denemarken had je helemaal niet verwacht toen je daar kwam?

De belachelijk hoge prijzen van auto?s, en dingen als bijvoorbeeld frisdrank. Ter illustratie een 1,5 liter fles Coca Cola kost hier ongeveer 5 gulden. Maar ook daar wen je aan. Drankjes op een terrasje : biertje (1/2 liter) – 12 gulden, cola (1/2 liter)  – 10 gulden.
Dat je nog steeds in bepaalde delen van Denemarken kraampjes kan vinden langs de weg, onbemand, waar je bijvoorbeeld aardbeien of appels kan kopen. Het bakje met het geld staat er gewoon naast, en er is niemand die het in zijn hoofd haalt niet te betalen of al het geld mee te nemen.


3. Wat uit Holland mis je het meest in Denemarken?

Kroketten ! Gevulde koeken. Een hollandse patatzaak, Albert Hein, de Hema, boerenkool met worst.  Ik moet ophouden nu, het water loopt me in de mond.

4. Wat is je allerleukste jeugdherinnering?

Jeetje die is moeilijk, ik heb een geheugen als een zeef wat dat betreft. Maar ik kan me bijvoorbeeld herinneren dat we elke zomer een week naar zo?n vakantiekamp mochten, waar we dan zelf onze hut moesten bouwen en daar een week in mochten bivakkeren. (We sliepen wel gewoon thuis hoor).  Maar dat was toch wel erg leuk.

5. Wat in je leven wil je zeker nog een keer doen?

Kwa reizen : een hondesledetocht maken in Groenland. Kwa andere dingen – een cafe beginnen ? (Weet niet hoe zeker dat is, maar ik zou het wel willen)


(Bedankt Marloes !)


(Ik heb nog 5 vragen ontvangen van Antoinette, die worden ook zeer binnenkort hier toegevoegd)

6 thoughts to “De 5 antwoorden”

  1. Grappig om te zien dat je nog in de vertrouwde guldens rekent. Je bent al een “echte” Deen: Nej tegen de ??????:-)

  2. Ik heb geen waardegevoel bij de Euro. Eerlijk gezegd reken ik hier ook nog steeds deense kronen om naar guldens om te waarderen of iets duur is of niet :-)

Comments are closed.