De Zweden komen …

Volgens mij is Denemarken het enige land in Europa waar (gisteren) cigaretten goedkoper geworden zijn. Ik vind het echt niet te geloven. Andere dingen die sinds gisteren veel in prijs gedaald zijn alcoholica. Een fles Gordons Gin is bijvoorbeeld 18 gulden (!) goedkoper geworden sinds gisteren. En dat vinden de Zweden erg interessant, want dat betekent dat het prijs verschil voor deze fles Gin nu opgelopen is tot 30 gulden per fles, vergeleken met de prijs in Zweden ! Het is wel geen verrassing dat de veerbootverbinding tussen Denemarken en Zweden explosief veel dagjesmensen heeft nu. Alle Zweden komen even naar Denemarken om hun alkoholvoorraad op te tanken. 


Waarom gebeurt dit allemaal ? De deense regering heeft besloten de belastingen op cigaretten en alcohol drastisch te verlagen, omdat nu half Denemarken naar de Duitse grens rijdt om daar frisdrank, cigaretten en alcoholprodukten te kopen. Ze denken daar wat handel in Denemarken mee terug te winnen. Maar de prijzen in Duitsland zijn nog steeds goedkoper. Je kunt ook nog steeds met een grensbus mee voor 10 gulden van ?rhus naar Flensborg op en neer, om daar liters bier, cola en alcoholica in te kopen.

Coca Cola is maar liefst 30 cent (woehoe!) goedkoper geworden, dat merk je niet eens, en dat is nu het enige waar ik wat aan heb, als niet-roker, en zelden-drinker.