Tasmanian devil

Nu was ik niet in Nederland toen Wim Lex en Maxima met elkaar trouwden. Maar ik vraag me af hoe dat ging in Nederland.


In Denemarken is het een gekkenhuis, nadat Kroonprins Frederik en Mary zich verloofd hebben. Mary komt trouwens uit Australie (Tasmanie om precies te zijn), waar Frederik haar ontmoette bij de Olympische Spelen 2000. Maar bij een koninklijke bruiloft hoort een gift van het volk in Denemarken. Toen Prins Joachim (broer van Frederik) trouwde in 1995 is er maar liefst 13 miljoen deense kronen gestort door het volk (vrijwillig), daar hebben ze toen het paleis van gerestaureerd waar Joachim in is gaan wonen. Niet te geloven, de rijkste mensen van Denemarken en ze laten het volk voor het onderhoud van hun huis betalen !


Maar inmiddels is er dus een website geopend : Folkegaven  (gift van het volk) waar mensen hun voorstel voor een passend kado kunnen noteren. Gelukkig is er geen controle op wat mensen schrijven want nu valt er tenminste nog wat te lachen. Om er enkele te noemen : Een Tasmanian Devil, een zomerhuis op Groenland (boven de poolcirkel), een passend onbewoond eiland, een kajak (?) een bruiloftcd. De website wordt nog uitgebreid met een internetbetaling om je gift direkt over te maken. Ik ben niet van plan iets te storten.


Wat hebben Wim Lex en Maxima eigenlijk van het Nederlandse volk gehad ? En waarom is het trendy om met een buitenlander te trouwen (Wim Lex, Joachim, Frederik, Beatrix, Margerethe) ? Zijn landgenoten niet goed genoeg ?

One thought to “Tasmanian devil”

Comments are closed.