Heee Aage!

Ik was vrijdag in de bioscoop om een nieuwe deense film te zien. Erg goede film overigens.  Zaterdag was ik weer in de bioscoop, deze keer in mijn favoriete bioscoop, een kleine en half vervallen Art cinema in ?rhus, een beetje buiten het centrum. Daar zijn de stoelen een beetje scheef en versleten en er is geen houder voor je beker cola. Maar ze draaien er wel de beste films.


Ik was al gaan zitten, en net voor de film begon kwam er nog iemand naast me zitten, zo?n last minute bezoeker, waar ik normaal een hekel aan heb. Maar deze keer had de last-minute bezoeker een erg bekend gezicht. Nu ben ik normaalgesproken niet het type die bekende personen aanspreekt als ik ze op straat tegenkom. Sterker nog, ik vind het pijnlijk als andere mensen dat wel doen. Maar de last-minute bezoeker was de regisseur (Aage Rais Nordentoft) van de film die ik vrijdag gezien had (2 ryk og en aflevering). En voor ik het in de gaten had was het er al uit : “Heee, goeie film zeg ! Ik heb hem gisteren in de bioscoop gezien, echt fantastisch !”. En toen drong het pas tot me door wat een idioot ik eigenlijk was, dat doe je toch niet ! Maar Aage vond mijn spontane uitbarsting wel ok, bedankte me voor het kompliment en vroeg ook nog hoe vol de bioscoop was toen ik er was. Pfff, gered dus. Daarna heb ik de rest van de film mijn mond gehouden, erg genoten van City of God (een echte aanrader !) , en eerlijk gezegd ging ik met een glimlach naar huis.

2 thoughts to “Heee Aage!”

  1. Ik ben een echte couch potatoe aan het worden als het om films gaan. Lekker samen op de bank, voetjes omhoog, alle gemakken in de buurt. Maar ik neem mijzelf voor vaker naar de bios te gaan, alleen komt het er niet zo van. Toen ik nog in de stad woonde was het lekker op het fietsje er naar toe. Nu moet i minstens een half uur rijden. :-(
    Maar het grote doek lonkt, zeker als je ziet hoe hoog de score is die deze film krijgt bij imdb.com!
    BTW: the dog piccies cracked a smile on my face this morning! I wish I was a dog … a Danish dog! :-D (that was too easy *lol*)

Comments are closed.