Zoek de 10 verschillen

Bekijk deze 2 foto?s :


Foto1  – een foto die ik in 2002 bij een koncert genomen heb


Foto2 – de voorkant van het blad “Taal en Samenleving” van een vereniging die zich ten doel stelt de deense taal in stand te houden.

Zoek de 10 verschillen, en kleur de plaatjes. Nou de enige verschillen die ik kan vinden is dat ze de foto zwart/wit gemaakt hebben, ze hebben hem gespiegeld en ze hebben ook even mijn copyright merkje verwijderd. Dit alles natuurlijk zonder mij om toestemming gevraagd te hebben. En daar ben ik wel een beetje boos over.

Nu denkt u misschien, zeur niet, het is een hele eer dat jouw foto voorop dat blad staat. Nou misschien wel ja, maar ik denk dat dit inmiddels de 10e keer is dat mensen mijn foto?s stelen zonder mijn toestemming, en ik begin daar een beetje moe van te worden. De laatste keer stond een van mijn foto?s zelfs illegaal op de site van Danmarks Radio.


Ik vind het prima dat mensen mijn foto?s lenen, als ze het maar even vragen, en bij het plaatsen van de foto mijn naam zetten. Maar het illegaal lenen van mijn foto?s begin ik beu te worden, en er is al een redelijk boze e-mail onderweg naar de mensen van het blad.

6 thoughts to “Zoek de 10 verschillen”

 1. Nou dokken wordt het niet, het is een vereniging zonder geld, maar in het volgende blad komt er een verontschuldiging. Dus da?s wel in orde vind ik.

 2. Ik heb je toch onlangs gezegd dat je maar fotografe moest worden…… Je foto?s zijn simpelweg veel te goed:-)

 3. Ha,

  In princiepe kun je gewoon een factuur sturen. Dat het een ?vereniging zonder geld? is, is niet jouw probleem. ;-)
  In Nederland zijn er de richtprijzen van de Fotografenfederatie
  http://www.fotografenfederatie.nl/rp/Richtprijzen.html

  Maar inderdaad, met een rectificatie en naamsvermelding (plus websiteadres…) ben je waarschijnlijk net zo blij, zeker als je misschien vaker (en dan wel betaald) foto?s wilt leveren, of de relatie goed wilt houden. En, ehm, hoe zit ?t met die zanger? Had je toestemming van de band om daar te fotograferen, en die foto?s te publiceren? Anders zou je zelf nog in de problemen kunnen komen… Maar da?s wel erg hypothetisch allemaal…

Comments are closed.