Deense muziek I : Under Byen

Als verdwaalde nederlander in het deense land, en muziekliefhebber bovendien, kan ik me misschien een beetje nuttig maken door de deense muziek wat te promoten. Vooral ook omdat het tegenwoordig via internet makkelijk is om muziek ook daadwerkelijk te horen, en de meeste

Als eerste zet ik de spotlight op Under Byen (wat “Onder de stad” betekent) . Deze ietwat atypische band komt uit ?rhus en als je het ergens mee moet vergelijken (moet dat ?) lijkt het misschien wel een beetje op Bj?rk. Ik heb eens in een interview gelezen dat Henriette Sennenwald (zangeres) haar inspiratie krijgt van lopende banden en produktie machines. Dat klopt volgens mij wel ja, ook als je titels als Batteri generator op hun album vind, maar vreemd blijft het. Ze zingen in het deens maar zijn ook in het buitenland aardig populair, waarschijnlijk omdat het niet alleen om de teksten gaat maar ook om de muziek. En die is zeker anders bij Under Byen, hier vind je instrumenten die je misschien niet zo snel in een pop/rock band vindt : violen, contrabas, elektrische zaag, harmonika en cello, om er maar een paar te noemen. Deze band moet je eigenlijk live meemaken, maar luister eens naar Det er mig der holder tr?erne sammen en stukjes van de andere nummers die er op de luistersite te vinden zijn.

2 thoughts to “Deense muziek I : Under Byen”

Comments are closed.