Winkelcentrum

Het is eigenlijk raar dat het zolang heeft geduurd voordat ?rhus een overdekt winkelcentrum kreeg. Er waren wel al diversen winkelcentra te vinden, maar die liggen allemaal buiten de stad. Nu is er een gigantische “Hoog Catherijne” look-a-like midden in de stad geopend, en op de openingsdag (afgelopen zondag) zijn er 100.000 (!) mensen naar komen kijken. Daar was het winkelcentrum niet helemaal op berekend, en mensen hebben daarom ook tijden in de rij gestaan om het winkelcentrum ?berhaupt in te komen, ze werden in groepen tegelijk binnengelaten. Ik kan me wel wat leukers voorstellen op mijn vrije zondag.


Gisteren ben ik zelf ook even wezen kijken, en ik moet zeggen dat het er architectonish mooi uit ziet, veel lichtkoepels, brede paden en een mooie struktuur. Het werkt erg ruim. Er zijn 80 verschillende winkels, maar het winkelcentrum wint geen prijs voor originele winkelkeuze. Ik denk dat 90% van de winkels ook al in de binnenstad te vinden waren. En 80% van de winkels waren schoenenzaken, dameskleding zaken of bijouterie winkels. Saai dus ! Ik wil Hema, V&D, Jamin en een Witte Boekenhal !  Het enige voordeel van Bruuns Galleri is dat je nu droog kunt winkelen als het regent. Maar ik kan me ongeveer voorstellen hoe het er op een regenachtige zaterdag uitziet (en ruikt met al die natte schoenen en jassen), en da?s verre van gezellig.