Bellissimo I

Gisteren was het de tweede keer italiaans kokkerellen. En net als vorige keer kwam ik bij dezelfde 2 kookeksperts in de groep, een goede keus. We hebben niet van die hele schokkende dingen gemaakt, maar het was wel weer erg lekker. Gnocci (aardappel flupseltjes, lijkt een beetje op pasta) met pesto, Kip in een 5 sterren saus (zo lekker was die saus) en als toetjes italiaanse koekjes.  Ik was een beetje bezorgd, want er lagen ook van die grote tijgergarnalen toen ik binnen kwam, als ik iets niet lust zijn het garnalen, en al helemaal niet als ze er als een tijger uitzien. Maar gelukkig bleken die garnalen alleen als decoratie gebruikt te worden, dus makkelijk te verwijderen.


De pesto hadden we ook zelf gemaakt. Ik moet toegeven dat ik nooit echt de lol van pesto heb ingezien, tot gisteren. Eerst even de ingredienten : heeeel veeeel verse basilikum (van een plantje), veel parmesaanse kaas, een beetje olijfolie en een klein beetje zout, en een flinke scheut pijnboompitten. Dit alles in de keukenmachine, hakken maar en klaar. Deze prachtig grasgroengekleurde pesto aten we bij de Gnocci. Na deze pesto begrijp ik plotseling de pestohype, wat is dat lekker ! Maar potjespesto komt er bij mij niet meer in.

3 thoughts to “Bellissimo I”

  1. Die 5 sterren saus wil ik ook wel eens proeven, doen we als je hier bent goed? en die Pesto???dacht o=ik ook altijd net zo over als jij, neem de recepten a.u.b mee? ;-)

  2. Wat toevallig, ik heb gisteren hier in Anigua ook heerlijke Gnocchi gegeten, met ham en kaas. Jammie!

  3. potjes pesto zijn inderdaad bagger. Magnetron maaltijden waar “fabrieks” pesto in verwerkt zit zijn ook niet te vreten. Ik ben benieuwd naar jouw pesto.

Comments are closed.