Koncertgeklep

Kom net terug van een koncert in een van de kleinere zaaltjes hier in ?rhus. En er zijn toch een aantal dingen die me opvallen.


Waarom annonceren ze dat het koncert tussen 21.00 en 21.30 begint, als het toch pas om 21.35 begint. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een koncert eerder begint dan aangekondigd.


Als de warming up band op dezelfde instrumenten speelt als de hoofdact, waarom zit er dan toch nog een half uur tussen warming up en koncertstart hoofdact ? Ik bedoel het is onder nul buiten en ik was al snel weer afgekoeld.


Waarom roken muzikanten als ze op het podium staan ? Ik vind dat eigenlijk redelijk irritant.

Misschien ben ik ouderwets, maar een vrouwelijke gitarist vind ik een beetje gek. Helemaal als ze uit haar dak gaat in een solo, en nog meer als ze later ook nog eens een peuk tussen haar vingers klemt en tegelijkertijd gitaar speelt. Dat past op de een of andere manier niet echt samen vind ik.


Het is onbeschoft om door een koncert heen te lullen, helemaal als er maar een heel klein publiekje is (zoals vandaag, we waren misschien 30 mensen). Een groep luidruchtige jongeren stoorde zich daar echter niet aan.


Ben ik de enige 30+?er die nog naar koncerten gaat ? Ik haalde de gemiddelde leeftijd in ieder geval aardig omhoog, en het was niet eens een Popstar/Idols band.


Zo dat moest ik even kwijt. Mijn bedje is inmiddels opgewarmd (elektrische deken – erg he – maar ja single !) Welterusten zou ik zeggen.

One thought to “Koncertgeklep”

  1. Ik hou erg van muziek, maar met jou moet ik helaas vasstellen dat het steeds vaker voorkomt dat er tijdens popconcerten in schouwburgen e.d. ongelovig veel door heen geouwehoerd wordt. Ik vraag me dan of waarvoor ze eigenlijke gekomen zijn? Niet voor de muziek in ieder geval. Tegen uit je dak gaan van enthousiasme heb ik uiteraard niets!

Comments are closed.