Gek zeg

Mijn chef is nu alweer naar huis, het is 14.30. Hij moest nog wat rapporten schrijven thuis zei ie. Dat soort rapporten noemen wij thuis gewoon sollicitatiebrieven. Maar op de een of andere manier viel mijn pen uit mijn hand zogauw hij de deur uitging, en alle windows die ik open had die met werk te maken hebben sloten zich vanzelf. En mijn Pivot scherm opende zich en hier zit ik nu te typen. Toch gek.


Het afgelopen weekend heb ik trouwens lootjes getrokken voor sinterklaas thuis. Dat kan nog net gevierd worden, de 12e december, voor ik de 13e december het vliegtuig inwankel en op vakantie ga. De 11e december is er namelijk nog een Under Byen koncert, en nadat ze ook in New York helemaal de wolken in geprezen zijn, vond ik dat ik dat niet mocht missen. Maar om nog even op sinterklaas terug te komen, ik heb de helft van de kadootjes al gekocht, weet al wat ik ga maken als surprise, en moet eigenlijk alleen de gedichten nog bedenken. Kan zijn dat ik daar extra arbeidskracht voor in ga huren, want ik ken mensen die zich vervelen.

3 thoughts to “Gek zeg”

 1. Dichten is zo moeilijk niet:

  De Sint moet als hij wil gaan shoppen
  Van de geurtjes-piet altijd bij geurtjes winkels stoppen
  De geurtjes piet spuit dan echt zonder fatsoen
  Zo?n proef luchtje op zijn zwarte werkhandschoen
  En wat dan volgt vind ik zo?n raar gebaar
  Hij wrijft zijn polsen over elkaar
  Plots is zijn aandacht dan op mij richt
  En duwt hij zijn polsen recht in mijn gezicht
  Ik heb dit ritueel nu al heel vaak gezien
  Maar wat het betekent? Weet u dat misschien?
  Ik vind het maar eng zo?n pols in mijn gelaat
  Zeker als je in een drukke winkelstraat staat
  Ach het zal wel ergens goed voor zijn
  En ik heb niet te klagen want het doet geen pijn
  Al mag het dan zo horen begrijpen doe?k het niet
  Maar ik zal niet verder zeuren over mijn geurtjes piet
  Want deze zwarte piet doet ook goede vele dingen
  Zo heeft hij dit jaar zich niet kunnen bedwingen
  En heeft speciaal voor u die drukke winkelstraat bezocht
  En een lekker geurtje geprobeerd en toen gekocht
  Dus ik zou zeggen spuit ze maar, maar pas op niet teveel
  Want dan krijgt Sint de kriebels, de kriebels in zijn keel

 2. Jeetje Seymour, die is bijna letterlijk te gebruiken ! Want ook bij ons winnen de verlanglijstjes geen originaliteitsprijs ! (santa)

Comments are closed.