Tina Dickow (Danish Music IV)

Ja dat kon niet missen h?, dat Tina Dickow hier op een of ander moment ook zou verschijnen. Komende maandag speelt zij weer een van haar unplugged koncerten samen met Steffen Brandt, en S.B. is ook de reden dat ik haar ontdekt heb. S.B. kwam nl. een keer als gast optreden bij Tina Dickow, en dat was voor mij genoeg reden om dat koncert te bezoeken. Bleek dat die Tina Dickow gewoon een fantastische zangeres is, en sindsdien ben ik haar gaan volgen.

Kwa muziek lijkt ze een heel klein beetje op Ilse de Lange (bestaat die nog ?), maar ik vind haar beter. En dat kan ik zeggen, want ik heb ook een Ilse De Lange cd thuis staan.

Notes is een album opgenomen in een paar dagen, en het was eigenlijk de bedoeling dat het als een soort van underground cd uitgegeven zou worden, die alleen via de homepage van Tina Dickow zou zijn te bestellen. De cd kreeg echter zulke goede kritieken in DK, dat hij al snel bij iedere platenzaak te koop was. De 3 unplugged solo koncerten van Tina waren ook in no time uitverkocht. Ik was helaas in NL toen ze in ?rhus speelde, maar ze komt terug naar Voxhall in februari en het kaartje voor dat koncert is al gekocht.

Genoeg gepraat, oordeel zelf, hier zijn de gratis te downloaden mp3?s:

Break of Day 
Warm Sand
Let?s get lost
Tenter Ground No. 5

8 thoughts to “Tina Dickow (Danish Music IV)”

 1. Oh, nu begrijp ik het. Als die lokale krant het zo druk heeft met dat soort dingen, dan kan het nog wel even duren ! (cow)

 2. Hallo Ingrid
  Via google kwam ik op deze site terecht (ik zocht op Tina Dico), en ik moet zeggen dat ik verschillende stukjes met plezier heb gelezen. Leuke site!
  Maar wat ik me afvroeg, weet u misschien wat meer over de albums die Tina in Denemarken uit heeft gebracht? Ik heb alleen het internationale mini-album Far. Ik weet dat ze in Denemarken de albums Fuel en Notes (waar alle zes de tracks van het minialbum in hun originele versie opstaan) heeft uitgebracht, maar ik zag op je site, onder het kopje ‘gehoord’ ook de titel ‘watch your tongue’ staan.
  Ik vroeg me af of dat ook een album is of zoiets dergelijk en of u me wat meer kunt vertellen.
  Ook wilde ik vragen of u misschien een goede site weet waar ik deze eerdere albums kan bestellen.
  Bedankt in ieder geval,
  Erwin.

 3. @Erwin : ik heb je ook een mailtje gestuurd. Maar hier ook nog even:
  Tina Dickow heeft 2 albums uitgegeven Notes en Fuel. Fuel wordt opnieuw uitgegeven in november met een extra bonusnummer.

  Beide albums zijn online te koop op :
  http://www.cdskiven.dk

  (die leveren ook buiten Denemarken)

Comments are closed.