Registreer uw tijd

Als er iets is waar ik een hekel aan heb dan is het urenregistratie op het werk. Als er iets is wat ik de laatste maanden verzuimd heb dan is het urenregistratie, dus ik loop nu maanden achter. Met de algeheel dalende motivatie ging ook mijn urenregistratie zin hard naar beneden. Maar dat hebben ze nu ontdekt, en vandaag is de grote urenregistratie dag.

Er zijn een paar problemen. Ik kan me niet meer herinneren wat ik deed 2 maanden geleden. Ik schrijf nog wel eens een krabbel in mijn agenda, maar aangezien me dat allemaal niet echt meer interesseert (we gaan toch dicht per 31-12) heb ik dat voor de meeste dagen dus niet meer gedaan.

En er is nog iets anders. Het werk dat ik normaal doe is programmeren, en voor welke klant is ook nog wel uit te vinden. Maar als je uiteindelijk de klant gevonden hebt, dan zijn er nog minstens 40 keuzemogelijkheden voor de aktiviteit ! Waarschijnlijk is iemand op de economieafdeling heel hard tegen een muur aangelopen een keer.  Maar ik zal u enige keuzes voorleggen: is het research, prototypning misschien, of is het toch consultancy, of projectleiding, of systemstandaard (huh?) , of documentatie maken (denk ut niet), of User interface, of het wijzigen van de userinterface, of programmawijzigingen na een test, of programmawijzigingen na test van de klant, of interne test , of …


Affijn zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu zie ik best het nut in van het verdelen van je uren op verschillende aktiviteiten, als je een wat groter bedrijf bent. Hier hebben we een ontwikkelafdeling van 2 personen, waarvan 1 programmeur.  Hallooooo !!

7 thoughts to “Registreer uw tijd”

 1. wij hebben dat ook, urenregistratie. zoveel keuzemogelijkheden, en je vult altijd achteraf in, dus kans groot dat er heel veel natte vingers bij komen kijken. uiteindelijk heeft die registratie dus helemaal geen zin. je bent er zelfs zolang mee bezig soms, en hoe moet je die tijd dan weer verantwoorden.

 2. In zo?n geval heb je eigenlijk maar een paar opties:
  1. Je hebt gewerkt (op de zaak of bij een klant, da?s niet echt relevant meer bij het bedrijf waar je nu zit);
  2. Je was op vakantie (Die data herinnert iedereen zich als de dag van gisteren);
  3. Je was ziek;
  4. Combinatie van 1, 2 en 3: Je was ziek tijdens een werkvakantie !

  Maar effe zonder dollen: Moeten ze echt op de rand van de afgrond allemaal nog van die rare bokkesprongen uithalen ??

 3. Ja want de economieman (het brein achter de urenregistratie) zit op het hoofdkantoor, en die gaan niet dicht. Maar als je nog niet ziek was, dan wordt je het terplekke tijdens het invullen :-)

 4. Ik loop ook altijd achter met mijn urenbriefjes. Aan de hand van mijn agenda kan ik er maanden later altijd nog wat van maken. En altijd neem ik me voor om keurig iedere week het briefje in te vullen, maar het komt er altijd op neer dat ik weer maanden achterloop. Best raar, want ik heb destijds het tijdschrijven zelf ingevoerd…

 5. N?t voordat ik vanmorgen begon met mijn urenregistratie, kreeg ik dit bericht van een projectleider:
  “Vanaf heden moeten alle uren besteed aan de LDK xxxx, yyyy en HQ SDTV board geboekt worden op project 3312 Conceptteam High Speed. Om de verwarring compleet te maken de uren voor High Speed voorlopig op 6352 PICS – PICS HD Camera (JN) blijven schrijven.”

  En een tijdje geleden hebben ze de post ?meetings? geschrapt omdat dat niet productief zou zijn… Arrrgghh!

 6. Er zijn ook nog wel redelijke afdelingshoofden, Ingrid.
  De grote fout is dat er altijd veel te veel moet worden geregisteerd. Zo weinig mogelijk. Het is maar een hulpmiddel. Ik zie het niet als tijdregistratie maar als productregistratie. Een prikklok is voor de tijdregistratie. Op mijn afdeling (50 pers.) is op iedere pc het softwareprogramma TIM ge?nstalleerd. Werkt perfect. Iedere maandagochtend moet de vorige week worden afgesloten. De applicatiebeheerder controleert dit. Zij is, naast mij, de enige die kan resetten en controleren of de week is afgesloten. Zo niet, dan kun je een telefoontje van haar verwachten. Resultaat: betere managementinfo en geen klagende medewerkers.

Comments are closed.