Treinen

Vroeger vond ik er helemaal niets aan, aan het reizen met de trein. Het maakt lawaai, je moet de stoelen checken voor aangeplakte kauwgom, en alle grafitti maakte het interieur er niet beter op. Maar nu is alles anders. Ik heb geen auto hier, en ben daardoor genoodzaakt vaker met de trein te reizen (wil ik ergens komen buiten ?rhus), en dat is puur genot hier in Denemarken.


Hier zijn de treinen mooi, ze zijn stil, de stoelen zitten heerlijk en ik kan me geen comfortabele manier van reizen meer voorstellen. Neem een paar oortelefoontjes mee en je kan 6 radiokanalen beluisteren. Er is een familiecoupe met Lego (natuurlijk) hoek voor de kinderen (daar kun je beter niet zitten als je rust wilt).  En terwijl je een krant of goed boek leest, zoeft de trein door het landschap op naar nieuwe bestemmingen.


Afgelopen maandag was dat Aalborg (1,5 uur noordwaarts) vandaag wordt het Odense, 1,5 uur zuid oost. En morgen gaat er weer getreind worden, maar daarover morgen meer. Wat ik ga doen in Odense ? Nog wat meer foto?s nemen ? la deze hier.


Brandt & Dickow in Aalborg

One thought to “Treinen”

  1. Inderdaad, in Nederland is treinen absoluut geen pretje. Maar misschien moet ik het in Denemarken toch maar eens een keertje proberen, want zoals je het omschrijft klinkt het wel aantrekkelijk. En Lego is natuurlijk helem??l woepie!!

Comments are closed.