Outlandish (DK Music V)

Outlandish Als eerste wil ik even zeggen dat ik de mondharmonika een fantastisch instrument vind, mits gespeeld door de juiste persoon op de juiste plaat.  Niet dat dat ook iets met Outlandish te maken heeft trouwens, maar ik moest het even kwijt.

Outlandish is inmiddels aardig succesvol, ook over de deense grens. De naam Outlandish slaat op de mix van nationaliteiten in de groep:Isam Bachiri komt uit Marocco, Lenny Martinez uit Honduras en Waqas Qadri uit Pakistan. 2 zingen in het engels, Lenny zingt ook vaak in het spaans, wat de muziek een aparte invloed geeft.

Ik zag Outlandish voor het eerst in een feesttent in Gellerup. Gellerup is de “Bijlmer” wijk van ?rhus, met ghettovorming en veel problemen met buitenlandse jongeren.  Outlandish trad op voor ca. 100 jongeren, een fantastisch koncert. Ik ben ze blijven volgen, ze speelde als opening act op een van de grote Gr?n Koncert festivalen voor 30.000 mensen, en ik heb ze nog een keer live hier in Train gezien.

De muziek is te beschrijven als een mengsel van Hip Hop, Rap, Soul, disco misschien, met duidelijke sporen van traditionele arabische, Latijn Amerikaanse en aziatische muziek. Gewoon gaan luisteren dus, en mochten ze in je buurt optreden, zou ik zeker gaan kijken !

Er valt deze keer niets te downloaden, helaas. Wel kun je de meeste liedjes van Bread & Barrels of Water (de nieuwste CD) horen via real audio. Mijn favorieten : Gritty en natuurlijk Aisha (is dat nummer ooit doorgedrongen in Nederland ?)

Links:
Outlandish (engelse site)
Outlandish (duitstalige site)

Aicha (this is for the sisters yoh)

4 thoughts to “Outlandish (DK Music V)”

  1. Hoi Ingrid!Ja, Aisha was hier eerst een kleine hit voor de Algerijnse zanger Cheb Khaled. Nu ook een bescheiden hit voor Outlandish. Bedankt voor de tip, ik ga zeker de CD beluisteren.

  2. Don?t understand anything here so i?ll just leave it by saying Outlandish is fab: They can rap, sing and even look good: a lethal and fab combination. Peace, God bless and Salaam. (Not quite sure to who though!)

  3. eey outlandish ik wil julie graag zien als dat kan en woon op juliaanastraat 17 in roermond en de land nederland en ik ben een islam en een marokaan

Comments are closed.