Kerst

Dit weekend was ik in de hoofdstad voor een rondje kultuur. Kopenhagen is net zo in de kerststemming als ?rhus, en dat zegt wat. Denemarken is die grote gele lichtvlek, als je vanaf de ruimte op de aarde kijkt. Volgens mij wordt er zoveel energie misbruikt in deze kerstweken, dat de energieprijzen ongelovelijk naar beneden kunnen als ze dat allemaal zouden verbieden, die lampjes met kerst. Een uitzondering wil ik toch maken, de kerst lampjes in de Gerbrandytoren in IJsselstein, ze gaan weer aan dit jaar !


Nu vond ik het zelf een beetje gezeur, dat deze mast niet meer elk jaar in de kerstjas gehezen wordt. Tot ik vandaag las wat er allemaal voor nodig is:


– 12 kevlar hulptuien met een totale lengte van 4020 meter
– daaraan 120 spaarlampjes van 35 Watt
– 1 pieklicht van 1200 Watt (tijdens het plaatsen van dit licht  worden de televisiezenders tijdelijkuitgeschakeld
– 3 uplighters verlichten de betonnen toren
– 3 zware zeecontainers houden de hulptuien vast
3 weken werk voor 5 mensen, verricht door VW Netwerk  Bouw Mobiel en Nozema

Ok, ik begrijp nu wel waarom ze het nog maar een keer in de 5 jaar willen doen.

3 thoughts to “Kerst”

  1. Waarschijnlijk gaan ze toch weer elk jaar branden hoor, iedereen wil dat graag en kon een donatie doen, dat heb ik dus ook gedaan, als elke ijsselsteiner 1 euro geeft kan hij elk jaar branden, dat moet te doen zijn.

  2. ik begrijp het wel, maar ik vind het wel iets speciaals als dat ding eenmaal verlicht is. Van heel ver kan je die mast al zien, ik raak er altijd op en top van in de kerststemming.

Comments are closed.