Hebberigheid

Alle ontslagen medewerkers die per 31 december hier ophouden, krijgen allemaal een afscheidskado. Nu weet ik niet hoe blij ze daar nog mee zijn maar ok. De secretaresse die nu voor 8-9 mensen kado?s moet gaan kopen heeft natuurlijk geen tijd om in de stad te gaan shoppen voor een origineel kado per medewerker. Dus er werd een mailtje rond gestuurd naar degenen die vertrekken, met de vraag of ze niet een verlanglijstje konden sturen met kado?s voor max. 90 gulden (= 42 Euro ofzo). Nu vind ik 90 gulden best een aardig bedrag, en ik kan daar best veel voor bedenken : cd?s, en boek, een DVD, er is zat te verzinnen. Maar nee, ik zit hier op de kamer samen met iemand die niets heeft kunnen bedenken. Hij vind dat er geen aardige kado?s te vinden zijn voor een bedrag van slechts 90 gulden. Dit geeft een beetje aan hoe de kerstkado hype hier in Denemarken volledig uit de hand is gelopen.


Als ik ze dan ook nog vertel dat wij thuis (in NL) kerst/sinterklaas kado?s voor max. 35 gulden doen, omdat iedereen toch alles al heeft, en omdat het vooral om de gezelligheid gaat, kijken ze me aan of ik hartstikke gek ben.

One thought to “Hebberigheid”

  1. Da`s dan toch misschien ??n van de weinige cultuurverschillen ? ik vind het ook belachelijk van die hoge bedragen, geef mij maar een leuke surprise met gedicht, daar is tenminste moeite voor gedaan.

Comments are closed.