CD kopieren, de nieuwe regels

Ze vonden het toch wat te gortig worden, de regels voor het kopieren van cd?s. Tot nu toe was het namelijk 100% legaal om cd?s in de bibliotheek te lenen, en die cd voor eigen gebruik te kopieren. Het was niet toegestaan om een kopie van een kopie te maken. Het was niet toegestaan een kopie te maken van een copy protected cd, ook niet als je die zelf gekocht had.


Vanaf 12 december worden de regels veranderd. Kopieren van cd?s geleend in de bibliotheek of van vrienden is niet langer toegestaan. Hetis wel toegestaan om copy protection te omzeilen en een kopie te maken van een cd die je gekocht hebt. En, let op, het is wel toegestaan om een geleende cd te kopieren op een niet digitaal medium, bijvoorbeeld casetteband. Dit laatste slaat natuurlijk helemaal nergens op, wie heeft er ?berhaupt nog een casetterecorder. Aangezien ze nu verwachten dat iedereen ophoudt met kopieren, worden de prijzen van lege cd?s nu lager.


De allereerste kreatieve ideen om de nieuwe regels te omzeilen zijn er ook al. Ik koop een cd van jou voor 1 krone, ik ben nu eigenaar van de cd en mag een kopie maken, en ik verkoop daarna de cd weer terug aan jou. :-)

One thought to “CD kopieren, de nieuwe regels”

Comments are closed.