Kashmir (Danish Music VI)

Kashmir


Misschien niet helemaal toevallig, dat de rocketbrothers hier plotseling opduiken. Kashmir is ongelovelijk populair in Denemarken. Dat zijn ze al jaren, alleen ik was gewoon langzaam. En ik ben nog steeds niet verder gekomen dan Zitilites, moet ik eerlijk toegeven. Ik had tot nu toe alleen wat koncerten op tv gezien, en daar vond ik het gewoon herrie. Ik kon me niet voorstellen dat dat iets voor mij was. Toch Zitilites in de cd speler gepropt, en van verbazing van mijn stoel gevallen omdat deze cd juist hele rustige nummers bevat ! Toch The Good life ook maar een kans geven binnenkort. Dit album heeft een hele collectie prijzen gewonnen in Denemarken toen het uitkwam in DK in 1999.

Kashmir heeft ook een mooie website waar je de verschillende cd?s bijna in hun geheel kan beluisteren (Real Audio). En inmiddels is er ook een aardige fansite opgedoken : Kashmir lounge


Ook is er zojuist een documentaire film uit gekomen, Rocketbrothers geheten, en deze draait op dit moment hier in de bioscoop. Voor de Kashmir fans buiten Denemarken, is het te hopen dat deze film ooit op DVD uit gaat komen, maar daar ben ik bijna zeker van.

Mocht je in de buurt van DK zijn, de 13e spelen ze een gigantisch koncert in ?rhus, en de 27 ste in Copenhagen. (december that is)

2 thoughts to “Kashmir (Danish Music VI)”

  1. Hola! I’m from Mexico, and for me Kashmir is a new band, I have bought the CD ZITILITES last month, and I think is the best group I ever heard, it’s just great, Denmark must to be proud to have citizen like them.

    Congratulations!

Comments are closed.