Duplex

Vandaag was het dan eindelijk zover, de beloofde sneakpreview. Ze hebben hier zo?n pasje bij de bioscoop, en daar registreren ze welke films je gezien hebt. Als meer dan 12 films per jaar ziet (eitje) wordt je zogenaamd VIP lid. Op de bijbehorende homepage kun je daarna de films een cijfer geven. Als VIP lid kreeg je tot nu toe een paar dubbeltjes korting op een cola. Tot nu toe, want eindelijk kregen “speciaal geselekteerde” VIP leden nu de kans om gratis naar een prescreening te komen. Bij een prescreening krijg je een nog niet in de bioscoop draaiende film te zien, en daarna moet je een enqueteformulier invullen om de film te beoordelen. Wat ze daar dan mee gaan doen, geen idee. Maar het woord gratis werkt als een magneet op mij (ik ben hollander) dus ik melde me meteen, VIP als ik ben.

Maar goed, je zou denken dat ze met het registeren van welke films je ziet, een inschatting zouden moeten kunnen maken over wat voor soort films een persoon leuk vind. Dus ik was helemaal klaar voor een zorgvuldig geselekteerde kwaliteitsfilm, het liefst een deense want dan kan er niet echt wat fout gaan. Verbaast (teleurgesteld, geirriteerd) was ik, want de film bleek de ontzettende wannabe-leuk-maar-absoluut-niet-leuke film Duplex. Met Ben Stiller(gadver) en Drew Barrymore (echt niet), geregisseerd door Not Funny De Vito. There?s Someting about Mary vond ik al erg, en dit was op hetzelfde niveau, flauwe grappen, voorspelbare handelingen. Saai en verspilde tijd, maar ja het was gratis.

One thought to “Duplex”

Comments are closed.