Het leuke van kerst

zijn de kerstkaarten. Niet die online elektronische internetdingen, maar papieren kaarten met een echte postzegel erop. In Nederland gesponsord door goedkope kerstzegels, wat resulteert in overbelasting van alle postbodes. Maar in Denemarken is deze hype helaas nooit op gang gekomen. Je kunt hier wel kerstkaarten kopen, en ze worden ook wel verstuurd, maar het verzenden van echte kaarten naar jan en alleman gebeurt hier niet. Daar zullen ze wel te nuchter voor zijn de Denen. Vorig jaar stuurde ik een kaart naar een van mijn deense vrienden en kreeg een mailtje(!) terug. “Jeetje een echte kerstkaart, wat een eer, nou dank je wel hoor”. Ja hallo sukkel, je had er op zijn minst eentje kunnen terugsturen !

Er zijn ook mensen waar ik alleen rond de kerst wat van hoor. Een van hen is Olli, een penvriend waar ik denk ik al 10 jaar kerstkaarten mee uitwissel. We zijn ooit als (papier)penvrienden begonnen (voor de e-mail tijd), dat is over gegaan in e-mail 1 keer per jaar om de adressen te kontroleren. En dan sturen we allebei een kaart. Raar kontakt kan je toch hebben. We hebben ons weer voorgenomen, net als de vorige 9 jaar, om elkaar nu meer te gaan schrijven. ?t Zal mij benieuwen.


Op mijn “Krijgt een kerstkaart uit Mexico” lijstje staan op dit moment 13 namen. 10 Nederlanders, 1 deen, een fin en een canadees. Wil je er nog bij op het lijstje, gooi dan je naam en adres in de mail-o-matic. Voorwaarde is wel dat je een kaart terugstuurt!

3 thoughts to “Het leuke van kerst”

  1. Wij krijgen ook altijd ongeveer een kwart van het aantal kerstkaarten dat we hebben verstuurd. Tja, je hebt gevers en nemers in het leven.

  2. Mijn eigen comp is vanmorgen overleden (welkom bij setup om winxp te installeren!) en ik zit noodgedwongen achter die van De man, vandaar dat ik even niet mezelf door de mail-o-matic kan halen. Maar ik ontvang graag een kaart op postbus 221, 3500 AE te Utrecht, uiteraard voorzien van jouw adres zodat ik wat terug kan sturen!

Comments are closed.