Under Byen – Onder de stad

Een Under Byen koncert is als een zeepbel. Iedereen houdt zijn adem in en hoopt dat de zeepbel niet uit elkaar klapt. Ik ken geen andere zangeressen die zo voorzichtig zingen als Henriette Sennewald. Af en toe ben je bang dat ze uitelkaar spat, zo breekbaar lijkt ze. Ze komen naar Groningen in januari, en als ik jullie was zou ik ze daar maar eens gaan bekijken. Ze zingen wel in het deens, maar er is toch niemand die kan verstaan wat ze zingen, dus dat maakt niets uit.

Under Byen 
Henriette Sennewald – Under Byen

Verder zijn ze vreemd op het podium. Het lijkt net of ze allemaal in trance raken als ze beginnen te spelen, en ze zeggen helemaal niets tegen het publiek. Behalve aan het eind natuurlijk, waar ze het publiek bedanken. En vanavond gaf het feit dat ze in hun thuisstad speelden iets ekstra. De band bestaat uit 8 personen, en heeft een vreemde setup. Er is geen guitarist bij, wel 2 drummers, een viool- en cellospeler, bassist, synthesizer en pianist. Tussendoor wordt er ook nog op zaag en accordeon gespeeld. Er zijn geen meezingliedjes hier, maar het is een belevenis. En waar zie je nog engelen op het podium nowadays.

Meer Under Byen hier.

Under Byen

6 thoughts to “Under Byen – Onder de stad”

  1. Ja Flairck zegt me wel iets, maar het is niet helemaal te vergelijken. Flairck is meer folkachtig volgens mij, of herinner ik me dat verkeerd ? Under Byen is meer Bj?rk achtig, als het al ergens op lijkt.

  2. Ik zag dat ze ergens werden omschreven als Bj?rk meets Sigur Ros. Wat ongeveer wel klopt. Je zou misschien ook de Cocteau Twins kunnen aanhalen. En de D?vics natuurlijk ;)

  3. adoro a under byen soy de per?, y hace poco que pude escucharlos y me encantan y que guapa esta henriette :D

    sonido de dioses sigan asi !!!!!!!

  4. Goeie tip! Ik ken deze groep niet, maar Bjork en Sigur Ros wel. Sinds deze zomer ben ik redelijk into IJslandse muziek, vandaar. Als deze Denen daar op lijken, moet ik het wel mooi vinden.

Comments are closed.