San Christobal de las Casas

Het is in ieder geval de plaats met de mooiste naam tot nu toe. Inmiddels zitten de eerste dagen er op en hebben we vooral een hoop piramides gezien. Dat klinkt misschien saai, maar aangezien de piramides allemaal verschillend zijn, en vooral verschillend liggen (een o.a. in de jungle) is het erg interessant allemaal. Het weer is tot nu toe lekker warm geweest tot gisterennacht. Daar begon het te regenen, wat ervoor zorgde dat de Aqua Azul, de waterval die eigenlijk azuurblauw had moeten zijn, bruin was door de grote hoeveelheid water die er vannacht en vandaag is gevallen. Wel was de waterval nu drie keer zo wild als normaal, wat hem een stuk indrukwekkender maakte. We hebben vandaag veel gereden, dus die regen was niet zo erg.

Inmiddels zitten we op 2100 meter, en het is hier koud als de zon onder is. Sjaal en fleecetrui zijn onontbeerlijk, en een groot verschil met het warme laagland. Morgen gaan we een boottocht maken, en indianendorpen bezoeken.

Aangezien we op indeling slapen, wisselen we bij wie we op de kamer slapen. Vannacht en de komende 2 nachten is het mijn beurt om op de kamer te slapen bij iemand die we inmiddels de snurkkoningin gedoopt hebben. Dus net hebben we de stad afgestruind naar oordopje, en gevonden ook nog !  Het is verbazngswekkend hoever je komt met het boekje Hoe & Wat in het Spaans en gebarentaal. Ben benieuwd hoe het weer in NL is !

2 thoughts to “San Christobal de las Casas”

  1. Het weer in NL is als volgt: stralende zon, strakblauwe hemel.

    ?t Is wel bijna nul graden.

    En ga door met de verhalen! :-)

Comments are closed.