Kkkkoud ….

Stel je voor je gaat naar Mexico op vakantie. Pak je dan je thermo ondergoed ja of nee ? Het antwoord is ja ! Ik heb het zelfs nog in mijn handen gehad, maar dacht, nee, dit gaat te ver, ik ga notabene naar Mexico. Op dit moment gaat er een koud front over San Christobal en het is hier berekoud (als je geen winterkleren bij je hebt) en bewolkt. Veel mexicanen lopen met handschoenen, en we drinken warme chocomel ipv. tequillas ! Het hotel heeft geen verwarming, en dat betekent 6 graden op de slaapkamers s nachts (gemeten met thermometer). Iedereen loopt te kleumen na de warme dagen eerder deze week.

Morgen gaan we hopelijk naar warmere temperaturen. Om 6.00 vertrekken we naar Guatamala waar we smiddags om 17.30 aankomen in Chichicastengo (geloof ik).

Vandaag hebben we indianen bezocht, wat echt heel erg leuk en interessant was. Maar ik (en mijn reisgenoten) kijken uit naar warmte, en over straat kunnen zonder jas, fleecetrui, drie lagen t-shirts en een sjaal.

Nog even over de tequilla, ik ben absoluut geen alcohol liefhebber, maar tequilla sunrise is nu al mijn favoriete drankje !

Opmerkelijk in Mexico : je mag het wc papier niet door de wc spoelen maar moet het in het prullenbakje ernaast gooien. Ze eten pannekoekjes als ontbijt (lekker!). Er rijden veel VW kevers rond. Ik heb nog nooit zoveel kerstversiering en verlichting gezien ! Kerst gaat hier een heel groot feest worden met vuurwerk en ik weet niet wat.

Nu wil de internetcafe jongen naar huis, dus ik moet stoppen, meer vanuit een hopelijk warm Guatamala.

3 thoughts to “Kkkkoud ….”

Comments are closed.