Playa del toeristen

Nu is het toch echt bijna afgelopen met de pret. Vandaag nog een laatste hangdag in Playa del Carmen, vanavond om 0.00 uur gaat ons vliegtuig. Playa del Carmen is ongeveer net zo erg als Benidorm, met alle mogelijke touristen die denken dat ze Mexico gezien hebben als ze hier 2 weken aan het strand hebben liggen bakken. Geen waardige afsluiting van onze reis, maar het kon niet anders.
Na het laatste bericht hebben we de ruines van Tikal nog bezocht. We waren daar al om 6 uur s morgens, en gelukkig maar. De ruines liggen midden in het bos, en op het vroege tijdstip hebben we daardoor heel veel dieren gezien. O.a. neusbeertjes, 2 soorten apen, een toekan en andere exotische vogels, en een vos. Erg de moeite waard. Wat ruines betreft waren we wat verzadigd, maar het leuke hier was dat ze houten trappen hadden gemaakt tussen de bomen, zodat ook hoogtevreespatienten zoals ik zelf deze keer op de top van de pyramide konden klimmen. En door de vroege ochtendmist over de toppen van de bomen kon je de toppen van de andere pyramides zien, heel erg mooi !

Na een lange reis (hele dag bussen) hebben we nieuwjaarsavond in Playa del Carmen gevierd. Nou ja gevierd, iedereen was zo moe van de reis dat het een erg tam feestje was. En tussen de toeristen was het ook niet zo bijzonder, er werd tot onze verbazing ook helemaal geen vuurwerk afgestoken hier. Vreemd. We zijn nog wel even de disco in geweest, maar na het aanschouwen van niet al te dunne meiden in te laag uitgesneden t-shirts, (slecht) dansend om aandacht bedelend op de bar, hadden we zoiets van – nou nee, en zijn maar gaan slapen.

Nu is er nog 8 uur tot we vertrekken, de laatste pesos zijn zojuist aan souvenirs uitgegeven en ik moet er niet aan denken dat ik woensdag al moet gaan werken.

Oh en natuurlijk GELUKKIG NIEUWJAAR allemaal !

Kys det nu, det satans liv
Grib det, fang det
F?r det er forbi …

PS Het is hier minstens 30 graden, in Aarhus is het op dit moment 0 graden, brrrr…

One thought to “Playa del toeristen”

Comments are closed.