Pffff – gebruikers zijn dom

Een andere vervelende bijkomstigheid van het feit dat mijn oude afdeling gesloten is, is dat de support afdeling ook weg is. Drie keer raden wie er nu alle telefoontjes doorgesluisd krijgt van gebruikers die niet weten hoe ze dingen moeten doen. En ik kan je vertellen, programmeurs zijn absoluut niet geschikt als supporters. Gebruikers zijn nl. bij voorbaat dom, vinden wij.

Ik heb net een uur gezocht naar een fout bij het uploaden van een plaatje in een content management systeem. Ik kon het zonder problemen, de gebruiker kreeg steeds een foutmelding. En wat blijkt uiteindelijk : de bestandsnaam van het plaatje was “hallo..ikzet lekker veel punten in mijn bestandsnaam…jpg” of iets dergelijks. Het systeem ging in ieder geval over zijn nek van meer dan 1 punt in een bestandsnaam. Ik ook. Misschien niet netjes van het systeem dat dat fout gaat, maar gloeiende, gloeiende – wie komt er op zulke bestandsnamen. En wel aardig blijven h? tegen zo?n klant, terwijl je ondertussen tenenkrommend achter je bureau zit.

Daarna kreeg ik nog een e-mailtje van klant nummer 2. Iemand die wilde weten hoe ze een grafiek aan kon maken, want die optie had ze niet kunnen vinden in het CMS.  Waarschijnlijk is dat ook het enige CMS waar nog geen ingebouwde Photoshop editor geimplementeerd is ?

Als u niets van dit alles snapt, geeft niet. Ik moest het even kwijt. En heb tevens vandaag weer eens een sollicitatiebrief de deur uit gedaan. Duimt u mee ?

2 thoughts to “Pffff – gebruikers zijn dom”

Comments are closed.