Reconstruction

Reconstruction Reconstruction is alweer een nieuwe en vooral interessante Deense film, die ook een gouden camera heeft gewonnen op het filmfestival in Cannes in 2003.

Waar gaat het dan over ? Ja dat is de vraag. Het gaat in ieder geval over het feit dat je de konsekwenties van je akties onder ogen moet zien. In het geval van Alex de hoofdpersoon, heeft een van zijn acties (het in een opwelling verlaten van zijn vriendin voor een andere vrouw, een vrouw die hij niet eens kent) grote konsekwenties. Nadat hij besloten heeft zijn leven een andere draai te geven, is zijn leven niet meer hetzelfde. Hij is als het ware uit zijn leven verwijderd, zijn vader kent hem niet meer en zijn oude vriendin heeft hem nooit eerder gezien. Als hij naar zijn appartement terug keert is de deur van zijn appartement weg, sterker nog er bestaat helemaal geen appartement meer op die plek, en er is er ook nooit een geweest, volgens zijn buurvrouw die hem overigens ook niet meer (her)kent.

Het deed me een beetje denken aan Memento, en ik kan hem zeker aanbevelen. Maar bereid je erop voor dat je na de film nog een tijd zit na te denken over wat er nu eigenlijk gebeurd is.

One thought to “Reconstruction”

Comments are closed.