Hackerdehack

Een brokje technische (en voor velen oninteressante) informatie:

Ik heb een kleine wijziging gemaakt in Pivot?s referrerscript. Als het goed is komen er nu geen ongewenste intimiteiten sites (u weet wel welke ik bedoel, ik ga ze hier niet noemen) meer te staan in mijn referrerlijstje aan de linkerkant. Als er iemand geinteresseerd is in een kopie, let me know. Hopelijk wordt dit t.z.t. in Pivot ingebouwd.

Het werkt als volgt : in een textfile zet je alle domeinnamen (og het eerste deel van een domeinnaam) van de sites die je niet wilt zien. Daarna zorgt de hack in het refererscript ervoor dat ze uitgefilterd worden. Nerdie h? ?

5 thoughts to “Hackerdehack”

  1. Ja héél nerdie, maar toevalligerwijze was ik de laatste dagen óók mee bezig, met stats & referrers enzo. En toen zag ik dus dat ik ook door die fake-referrers bezocht werd. Damn! Ik heb denk-ik ongeveer dezelfde hack in mijn scriptje ingebouwd, maar ik ben wel geïnteresseerd hoe jij ?t hebt geknutseld.

  2. Het ziet er serieus naar uit dat het werkt. Ik draai op Pivot 1.0 RC: ?Unicron?. En heb alleen het bestand getref.inc.php aangepast (in includes dir). Daarnaast heb ik deze filterfile gekopieerd:
    http://www.dalager.com/weblog/MT-referer-filter.txt

    Die is redelijk kompleet op een paar Paris Hilton varianten na. Als er nieuwe spamhits opduiken moet je ze wel zelf aan deze lijst toevoegen om ze buiten te houden. Als ik het scriptje moet mailen zeg je het maar – het is helemaal gratis !(cow)

  3. zou je mij het bestand kunnen mailen?, want ook bij mij toont de referrerlijst van pivot rotzooi die ik er niet wil hebben :-)

Comments are closed.