Lys i m?rket

Ik ben nooit een held geweest als het op electriciteit aankomt. Toen ik nog een onwetende jongeling was, heb ik een keer een stekkerbox open geschroeft, terwijl de stekker er nog in zat. Dat vergeet ik nooit meer kan ik u verzekeren (en mijn moeder trouwens ook niet). Ik heb een tijd met een half slapende arm rondgelopen, maar heb er verder geen schade van ondervonden. In ieder geen schade die mij is opgevallen.

In Mexico hadden ze van die enorme leuke lampen. Gemaakt van een uitgeholde kalebas, versierd met patronen van gaatjes en met knikkers erin. Als ze branden geeft dat een enorm gezellig effekt, en ik besloot er dan ook een mee te nemen. Vanavond had ik moed genoeg verzameld om hem op te gaan hangen. Want aan losse draden aan het plafond klooien is nog steeds iets waar ik me zo lang mogelijk vandaan hou. Maar ik had een zaklamp opgezocht, heb alle stoppen eruit gedraaid en heb in het half donker de lamp opgehangen. Ik ben erg tevreden met het resultaat, en voel me bijna weer een beetje in Mexico, terwijl buiten de sneeuw tegen de ramen slaat. Lys i m?rket.

5 thoughts to “Lys i m?rket”

  1. Hee.. lijkt wel een beetje een Groningse St. Maartenlampion, van een suikerbiet gemaakt. De herinneringen die hier bij horen zijn vast leuker. (helpt het ook tegen het jeugdtrauma, dat ophangen?)

Comments are closed.