Mere m?rket : Calender Girls / Forbrydelser

Calender Girls en Forbrydelser zijn beide films met vrouwen in hoofdrollen. Forbrydelser is een ietwat zware film, over het leven in een vrouwengevangenis. Zwaar maar absoluut aan te bevelen. Aangezien Anette K. Olesen eerste film (Minor Mishaps – Sm? Ulykker) vrij suksesvol is geweest buiten DK, is het niet ondenkbaar dat deze film ook naar NL komt. Schrijf hem maar op je lijstje : ****(**).

Calender Girls had ik eigenlijk niet echt op mijn lijst staan. Maar deze film is mee in het deense zie-6-films-voor-de-halve-prijs programma, dus toch maar zien dan. Ik wist eigenlijk niet dat het een engelse film was, dus dat was een positieve verrassing. Engelse films zijn kwa humor toch vaak beter dan amerikaanse, en ook in deze film valt er heel veel te lachen. Misschien is het idee een beetje hetzelfde als The Full Monty, deze keer zijn het alleen de (wat oudere) vrouwen die uit de kleren gaan. Toen na afloop de aftiteling verscheen, las ik dat de film is gebaseerd op een waar verhaal. Dat maakt het geheel misschien alleen nog maar leuker. ****(**)

5 thoughts to “Mere m?rket : Calender Girls / Forbrydelser”

  1. Ik zag vorig jaar september al de posters van de film in Amerika. Het intrigeerde me om al die Dames die er normaal NOOIT voor in zouden zijn om zich bloot te vertonen, dat nu wel deden voor het goede doel. En dan nog die hoofdrolspeelster die dat idee helemaal uitstraalt! Ik zag laatst een gedownloade versie van de film op een computer en knapte toch een beetje af op de Amerikaanse preutsheid waarmee de film benaderd en gemaakt is…

Comments are closed.