K?lkepatrulje

Dat het weerbericht niet saai hoeft te zijn hebben ze hier al jaren door in Denemarken. ?s Zomers hebben ze vrijwilligers die de temperaturen van het zeewater meten, om te tjekken of we onze zwemkleding al op moeten zoeken. ?s Winters hebben ze en K?lkepatrulje, og terwijl een slede patrouille die op de verschillende heuvels in Denemarken kontroleert of er al gesleed kan worden. En dat kan er op dit moment in heel Jutland, kijk zelf maar. Kopenhagen en Bornholm moeten nog even geduld hebben (rode ster = niet sleegereed), maar er is meer sneeuw op weg.  De status van de sneeuw op de heuvels worden per mobiele telefoon door gesms?t. Kijk dat vind ik nou wel een leuke toepassing voor een mobiele telefoon.

11 thoughts to “K?lkepatrulje”

  1. Ik denk dat ik maar even langskom in Jylland om te skieën. Kan ik meteen op bezoek bij mijn studiegenoten die momenteel stage lopen in… Århus.

  2. ik heb nog es gekeken, naar die website http://leech.dk waar die pinguin gehostet wordt. Daar staan voor een deel grappige, voor een deel bizarre en voor een deel gruwelijke plaatjes. Gruwelijk: de foto van iemand waar de ogen nog te zien zijn, maar der rest van het gezicht is een grote wond, geen neus, geen mond geen kin.
    Was ik even niet goed van.
    Diegene die dat plaatst heeft IMHO een uiterst bedenkelijke smaak. wees gewaarschuwd!

  3. @Joachim – ik ken die site verder niet, maar dat soort bizarre plaatjes hou ik ook niet van.
    @Dimitri – ben je weer melig ofzo ?…

  4. Nou er zijn hier heel veel van die Viking zwemclubs, en die zwemmen dus het hele jaar door. In zee. Ze hebben wel allemaal een sauna, dus na het ijszwemmen meteen de warmte in. Ik heb het een keer geprobeerd in december, en ik moet zeggen : het is op vele manieren verfrissend :-)

Comments are closed.