Irr?versible (4/5)

Er zijn weinig films die mij nog shockeren. Bij voorbaat ga ik al niet naar horror films, omdat al het bloed niet aan mij besteed is. Gisteren zag ik de franse film Irr?versible, en geshockeerd was ik. Deze film bevat scenes waar ik niet naar kon kijken omdat ze te erg waren, te geweldadig, te direkt. Ik had al gelezen dat mensen de bioscoop uit gelopen waren bij deze scenes, dus ik was voorbereid, maar dit is geen film voor het grote publiek. Is deze film het waard om gezien te worden ? Als je geinteresseerd bent in aparte andersoortige films, dan vind ik dat zeker. Het is een film voor filmfanaten.  De film wordt net als Memento in omgekeerde volgorde verteld, hierdoor is je belevenis van de film merkwaardig, er wordt met je gevoelens gespeeld. Je ziet eerst het shockerende einde, en bij de laatste scene in de film (wat dus de eerste scene in het eigenlijke verhaal is) ga je bijna met een gelukkig gevoel naar huis. Alles is irreversible, en “Time destroys everything” wat de film op een bijzondere, harde en direkte manier duidelijk maakt. ****(*)

Dinsdag begin ik met een kursus Filmkunde op de universiteit, ik denk dat dit een uitermate geschikte film is om daar te behandelen.

One thought to “Irr?versible (4/5)”

  1. Een paar maanden geleden draaide deze film ook op de filmavond in Mezz hier, maar ik ben er toch maar niet naar toe gegaan, vanwege de gruwelijkheid van de scenes.

    Hé, filmkunde… leuk zeg!

Comments are closed.