Lost in translation (5/5)

Lost in TranslationTerwijl heel Denemarken om 15.00 voor de buis zat leek me dat een uitermate goed tijdstip voor een bezoekje aan de bioscoop. Denemarken speelde de halve finale tegen Duitsland (handbal), en zo?n wedstrijd is hier net zo belangrijk als een voetbalwedstrijd Nederland – Duitsland. Toch hadden ze beter moeten weten, het is tenslotte Duitsland waar ze tegen moesten, en Duitsland won met 22-20. Surt show, zoals de Denen zeggen.

Volgens mij heb ik de beste film van 2004 gezien, vandaag. Lost in translation is de 2e film geregisseerd door Sofia Coppola (ja dochter van) met Bill Murray in zijn absoluut allerbeste rol tot nu toe. Dat Bill Murray ontzettend grappig kan zijn wisten wel al, en sommige momenten in deze film zijn ook uitermate grappig. Maar het spel tussen Bill en Scarlett Johansson grijpt je aan vanaf het allereerste ogenblik dat ze elkaar ontmoeten in de film. Er gaat ontzettend veel “Lost in Translation” in deze film, en dan heb ik het niet alleen over taal aspekten. Dit is een fantastisch gespeelde film, die zich ver houdt van zoetsappige amerikaanse love stories. Deze film grijpt je vast en 2 uur later ben ik nog steeds kompleet lost. Zien die film ! (10 sterren van de 5!)

8 thoughts to “Lost in translation (5/5)”

  1. Ja in Nederland was de voorpremiere op 15 februari. Daar zijn we naar toe geweest en hebben ook onze ervaring vermeld op de blog (via bijgaande link):-)

Comments are closed.