Rock ?n Royal

Ik ben normaal gesproken helemaal niet zo koningsgezind, maar ze zijn nu wel weer heel populair aan het worden de broertjes Joachim en Frederik (kroonprins).

Frederik gaat de 14. mei trouwen met Mary Donaldson, en daarom houden ze een feestje. Frederik is echt muziekfanaat, en op hemelvaartsdag 7. mei wordt er een groot muziek festival georganiseerd in Kopenhagen, ter ere van deze trouwerij. De opbrengsten gaan naar een goed doel, en het creme de la creme van de deense muziekscene treed op (ja zij komen ook). Dus in plaats van een duffe hemelvaartsdag thuis, wordt dat een gezellige dag in K?benhavn.

Omdat ?rhus natuurlijk niet achter wil blijven, wordt ook hier een groot muziekfestival ter ere van de rock geinteresseerde prins georganiseerd, met gratis toegang voor iedereen, en wel op 26 juli 2004. En om het geheel compleet te maken, krijgt het bruidspaar een liedje als kado. Net als de zweedse koning Carl Gustav en koningin toen zij trouwden het liedje Dancing Queen aangeboden kregen van Abba, gaat de deense zanger Erann DD een liedje componeren speciaal voor het koninklijke bruidspaar.

Verder was gisteren Prins Joachim (broertje van Frederik) op MTV. Hij bezocht Midem, een internationale muziek beurs in Cannes, waar een flinke selectie deense groepen (o.a. Kasmir, Tim Christensen, Mew, Swan Lee) proberen hun muziek te promoten voor een internationaal publiek. Joachim werd geinterviewed door een MTV reporter, en zat in absoluut perfect engels reklame te maken voor deense muziek. Redelijk cool.

4 thoughts to “Rock ?n Royal”

  1. Toen Alex en Maxi trouwde kregen ze ook een eigen lied, gezongen door Marco Borsato en Sita, was een mooi liedje.

  2. Ik weet het maar ik kan er niets aan doen. Het komt waarschijnlijk door alweer een nieuw computervirus dat rondwaart door Denemarken.

  3. 22.46 uur, Nu is het beter.
    Er schijnt inderdaad een vervelend virus rond te waren, hopelijk gaat het onze deur voorbij ;-)

Comments are closed.